Curry met varkenshaasje en rijst
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
varkenshaasje: 100 g
rijst: 75 g (basmati of zilvervlies)
prinsessenbonen: 50 g
wortel: 1
ui: 0.5
kokosmelk: 100 ml
water: 40 ml
olijfolie
rode currypasta: 1 (theelepel)
Bereiding
Kook de prinsessenbonen 2 minuten voor en koel af onder koud stromend water.
Snij de wortel in schijfjes. Snij de ui in fijne halve ringen en het varkenshaasje in repen of blokjes.
Kook de basmati- of zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de ui 5 minuten in een pan samen met het vlees. Voeg de rode currypasta toe en bak kort mee. Voeg de kokosmelk, het water, de wortel en de bonen toe. Laat circa 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Alternatieve ingrediënten
Tip: ook lekker met paprika.