Lichte witloof met kaas en hesp

Lichte witloof met kaas en hesp

Herfst Lente Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

hesp: 2 (ontvette sneetjes ) witloof: 2 kaas: 37.5 g soja melk: 62.5 ml bloem: 12.5 g pastinaak: 0.12 groentebouillon: 62.5 ml nootmuskaat boter peper zout

Bereiding

Maak het witloof schoon en snij onderaan een kruis van anderhalve cm diep. Bak enkele minuten aan alle zijden en laat verder gaar stoven in de groentebouillon.  Kruid met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Kook ondertussen ook de pastinaak gaar in een andere pot.

Bewaar het kookvocht en rol de witloof in de ham en leg ze in een ovenschaal. Meng zo goed als alle melk met het kookvocht en breng aan de kook. Los ondertussen de bloem op in een restje van de melk en roer door de kokende melk tot de saus bindt. Kruid af met peper en nootmuskaat. Mix de gekookte en uitgelekte pastinaak onder de witte saus.

Meng de helft van de kaas door de witte saus en giet de saus over de witloofstronken. Strooi de rest van de kaas erbovenop en zet nog even onder de grill tot je een mooie korst krijgt.

Lekker met gekookte aardappelen of puree. Gekookte aardappelen kan je mee in de ovenschotel leggen voor je de saus erover giet.

Alternatieve ingrediënten

Tip: door onderaan in de witloof een kruis te snijden, verkort de gaartijd. Wil je dat de witloof nog sneller gaar is? Snij het dan in lange dunne repen. 

Tip: gruyèrekaas past heel goed bij witloof. Probeer het zeker eens!