Quiche met asperges en spek
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
bladerdeeg
asperges: 250 g
spekblokjes: 37.5 g
room: 50 ml (soja)
peterselie: 0.25 (bosje)
kervel: 0.25 (bosje)
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Snij de asperges in stukken en kook ze beetgaar in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
Bak de spekbokjes in een pan zonder olie.
Snipper de kervel en de peterselie fijn. Meng onder de eieren en de room tot je een mooi beslag krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Prik gaatjes in de onderkant en leg er de asperges op. Verdeel de spekblokjes over de asperges en giet het eimengsel erover.
Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Lekker met een fris slaatje bij.