Raapjes gevuld met gehakt en parmezaane kaas

Raapjes gevuld met gehakt en parmezaanse kaas

Herfst Lente Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 100 g (naar keuze) raapjes: 3 parmezaanse kaas: 12.5 g (geraspte) paneermeel: 5 g ei: 0.25 ui: 0.25 bouillon: 250 ml peterselie: 0.25 eetlepel (fijngehakt) nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de rapen en snij de grootste horizontaal doormidden.
Breng de bouillon aan de kook laat de rapen er ongeveer 10 minuten zachtjes in koken. Zorg dat de raapjes nog vast zijn en niet te zacht gekookt worden. Giet ze af maar vang de bouillon op.

Maak ondertussen de vulling Meng het gehakt met de gesnipperde ui, de peterselie, de nootmuskaat, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de raapjes wat afkoelen, snij ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften uit. Vul ze met het gehakt en leg ze in een ovenschaal. Giet er de bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogste van de raapjes. Zet 20 min. in de oven.

Lekker met aardappelpuree. Je kan dan de overschot van de raapjes (die je hebt door het uithollen) mee onder de puree doen. Of je kan er je soep een extra twist mee geven.