snel stoofpotje van raapjes, wortel en chipolata

Snel stoofpotje van raapjes, wortel en chipolata

Herfst Lente Winter 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

chipolata: 1 aardappelen: 200 g champignons: 62.5 g raapjes: 1.5 wortel: 0.25 ui: 0.25 tomatenpuree: 0.25 eetlepel bouillon: 62.5 ml peterselie olijfolie peper zout

Bereiding

Schil de aardapplen en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Schil de raapjes en de wortel en snij in stukken. Snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn.

Fruit de ui op een middelhoog vuur in een grote pan of pot. Bak de champignons mee. Voeg na 2 minuten de wortel, raapjes en aardappelen toe. Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.

Blus met de bouillon en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Bak ondertussen de chipolata's gaar. Serveer bij het stoofpotje en werk het geheel af met de peterselie.