Spruitjes met spekjes en champignons
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
spekblokjes: 62.5 g
spruitjes: 150 g
champignons: 62.5 g
room: 50 ml (soja)
geraspte kaas: 12.5 g
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Bak de spekblokjes lichtbruin in een warme pan zonder olie. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze gaar zijn.
Voeg de spruitjes en de room toe aan de spekjes. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Doe dit mengsel in een ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.
Lekker met krieltjes.